Margot Terranea

Mijn naam is Margot Terranea, geboren in 1969. Ik vorm samen met mijn geliefde, en onze 5 dochters een groot samengesteld gezin. Zelf ben ik de moeder van één dochter. Ik vind het een kado dat ik mag leren in het moederschap, in mijn relatie en nu ook als onderdeel van zo’n groot gezin.

Mijn werkgebied is Amsterdam, Kennemerland en regio Nijmegen. In Amsterdam en Kennemerland werk ik voornamelijk op scholen. In Cuijk bij Nijmegen is mijn eigen praktijk gevestigd.

Ik ben 17 jaar werkzaam geweest binnen de jeugdhulpverlening en heb in 2008 mijn eigen praktijk opgezet, na een intensieve lichaamsgerichte coachopleiding. De werkzaamheden die ik beschrijf op deze website zijn eigenlijk allemaal voortgekomen uit mijn eigen persoonlijke ontwikkeling.

Het ‘leren van het leven’ is iets dat voortdurend doorgaat en ik merk dat daar ook mijn passie ligt. Pijn en angst transformeren in acceptatie en levenslust… een behoorlijke klus. Worden wie je bent… een mooie, maar niet eenvoudige uitdaging!

Wat mijn proces mij gegeven heeft is dat ik me meer bewust ben van mijn automatische reactiepatronen, dat wil zeggen de automatische processen die plaatsvinden in mijn denken- voelen en doen. Ik herken ze sneller en beter, wat het mogelijk maakt om voor iets anders te kiezen. Ik ben in die zin vrijer geworden. Het heeft me ook opgeleverd dat ik vaker kan kiezen iets te doen vanuit moed of liefde, in plaats van vanuit angst.

En ook niet onbelangrijk weet ik wat mij beweegt, waar ik werkelijk voor wil gaan. Omdat ik dit van binnen uit weet, en mijn potentie ken (ook al blijven er ook altijd stemmetjes als ‘ik kan het niet’ ) ben ik in staat om keuzes vanuit mijn visie te maken. Dit betekent concreet in mijn geval bijvoorbeeld dat ik het heb aangedurft een vaste baan op te zeggen en mijn eigen praktijk te starten.

Ik vind het een cadeau dat ik ook anderen mag ondersteunen in hún proces…..

Kinderen, omdat in deze levensfase de automatische reactiepatronen ontstaan waar zij zelf, maar ook andere kinderen veel last van kunnen hebben. Ik help kinderen graag om zich hiervan bewust te worden en ze te leren er iets nieuws voor in de plaats te krijgen wat meer kracht, zelfrespect en vertrouwen geeft en fijne contacten met andere kinderen.

Volwassenen, omdat ik zelf maar al te goed weet hoe diep en onbewust de zo vroeg aangeleerde automatische reactiepatronen kunnen zitten. Hoe onmachtig je je kunt voelen iets te verlangen wat steeds maar niet lukt of wat je niet durft. Het is mogelijk om niet vanuit de angst, en wél vanuit je visie te gaan leven.

Sinds kort zie ik als ‘specialisatie’ voor mijzelf Verlaat Verdriet. Mijn moeder overleed toen ik 2.5 jaar jong was. Dit zette een reeks van andere verliezen in werking. In mijn volwassen jaren word ik mij bewust hoe immens groot de invloed van het verliezen van mijn moeder is geweest op mijn leven en op de ontwikkeling van mijzelf. De puzzel weer compleet krijgen, het verlaat rouwen… is een belangrijk onderdeel van mijn persoonlijke ontwikkeling. Graag ondersteun ik anderen bij een dergelijk proces.

Een van mijn passies vanuit mijn eigen geschiedenis én vanuit de pijn en onmacht die ik ervaar in de samenleving is de generatiedialoog. Waar een individu in dialoog met zichzelf weer kan helen, zo kunnen o.a. gemeenschappen of groepen mensen die bijvoorbeeld met elkaar samenwerken, door middel van dialoog meer verbinding creëren, heel worden, waardoor vraagstukken en problemen vanuit het geheel en dus met meer succes kunnen worden benaderd.